Lovisa Gymnasium

Här bloggar fyra elever och en lärare om vardagen i ett litet gymnasium utanför Ring III.
Header

Motion kan lösa problemen som hösten hämtar med sig

17.10.2013 18:49 | Skriven av Elin i Okategoriserade

Åh vad jag är nöjd över att hösten är här! Det som tilltalar mig allra mest med denna årstid är alla vackra färger. Så har jag dock inte tänkt förut, då har hösten varit lika med mörker och depression. Vad är det då som har fått mig att ändra åsikt denna höst? Jo, motion!

Den motionsform som tilltalar mig mest är löpning och de som följer min privata blogg har inte kunnat undgå att läsa om hur jag skildrar mina tankar och botar min rastlöshet med hjälp av det. Att få springa bland färggranna höstlov i den syrerika skogen när man har en stressig period i skolan är verkligen en lättnad för själen. Dessutom är det ju snart mörkt 20 timmar om dygnet så det gäller att passar på att tanka D-vitaminer.

Rastlösheten, som jag nämnde, uppstår ofta efter en lång skoldag med mycket sittande och då behöver jag gå ut en stund på kvällen och fylla lungorna med frisk luft och huvudet med positiva tankar. Allra helst beger jag mig ändå ut innan skolan börjar för att enkelt kunna sitta i flera timmar utan att bli rastlös. I och med det kan jag även koncentrera mig bättre under dagen och då känns allt skolarbete så mycket roligare.

Slutligen kan jag alltså konstatera att jag behöver motion för att orka med vardagen. Hur är det med er? Har ni något annat sätt att bota rastlöshet och nedstämdhet på, eller funkar motion lika bra för er som för mig?

Detta är vad jag ser framför mig under mina promenader och löprundor. Bilden är tagen för ett par veckor sedan, nu är träden betydligt mer orange. Underbara höst!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

6 svar

 • Bille Sirén says:

  Respekt om du kör med morgonpass. Jag är snarare en sån som gärna tränar hårt när jag gör det, men ibland tilltalar det mig mera att stanna hemma och ta en middagslur än att ta mig till halvdunkla Skyttis. Men annars rekommenderar jag det starkt. Intervaller, uthållighet. Fotboll, styrketräning. Idrott är helt enkelt bäst.

 • Elin says:

  Bille – de e nog int alltid så lätt att hitta motivationen till att bege sig ut i mörkret klockan 6 men efteråt är det minsann värt det! Annars tycker jag också, precis som du, om att träna hårt men då brukar det ju oftast bli på eftermiddagen 🙂

 • Christina Mickos says:

  Att röra på sig utomhus är jätteviktigt för mej också. Springa eller gå kan man göra helt oberoende andras eller egna tidtabeller, så det passar mej. Helst skulle jag springa varje dag, går det mer än två dagar så att jag inte kommer ut blir jag rastlös och på dåligt humör. Visst är det skojigare att vara ute om solen skiner, men det har en viss charm att springa i motvind när det är mörkt och regnet öser ner också 😉

 • Bille Sirén says:

  Fotboll ska spelas i regn, utan vidare. Då innehåller luften som mest syre och bollen beter sig också behagligt då. När det gäller joggingrundor har jag ingenting emot att i mitten av juli kring middag låta svetten flyga i skogen. Om det krampar och kroppen säger nej så vet man att man är mycket nära. Men inte ännu där.

  Kroppen orkar nästan alltid mer än psyket. Om det för någon är tvärtom så förtjänar denna någon beröm. Så långt har jag aldrig kommit.

 • Elin says:

  Christina – Precis mina ord! 🙂

  Bille – Du har så rätt, kroppen orkar mer än psyket o det känns nästan skönt att ibland pressa sig till max fastän psyket säger emot. Det stärker ju psyket 🙂

 • Märtha says:

  Bravo, bravo! När man är i min ålder springer man inte. Men utan trädgård skulle jag inte heller orka med innearbete. Vintertid har naturen skött om motionen, snöskottande ger också bra motvikt till intellektuellt arbete. Har konstaterat att mitt största fritidsintresse är ”vara ute”. Tolka det som ni vill!