Lovisa Gymnasium

Här bloggar fyra elever och en lärare om vardagen i ett litet gymnasium utanför Ring III.
Header

Lucia skapar julstämning

14.12.2012 19:51 | Skriven av annakarlsson i Okategoriserade

”Natten går tunga fjät,runt gård och stuva…” var något som hördes i skolans musiksal igår. Det var nämligen dags för den årliga luciatraditionen. Vi i Lovisa gymnasium fick ta del av grannskolans lucia. Av tradition uppträder en niondeklassist ur varje klass i luciaföljet. Tomtarna följde också med i följet och hjälpte till med sångerna. Årets lucia, Josefin Waked klarade bra av sin uppgift som ljusspridare.

På luciakvällen besökte jag bland många andra Lovisa kyrka för att ta del av den stämningsfulla lucia andakten. I år var det Jannica Winqvist,elev i min skola, som valts till Östnylands lucia. Också detta luciafölje klarade sig bra och kunde inge lite julstämning för alla och en var.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

Ett svar

  • Vi på Östra Nyland hoppas traditionerna med lucia i skolor, i daghem och på förskolor samt i vår tidning får fortsätta länge till. Det enda som krävs är att flickor ställer upp, speciellt i valet av Östnylands lucia. Alla vill ju gärna göra en god gärning inför jul, och att vara med i luciaföljet är ju en sådan.