Lovisa Gymnasium

Här bloggar fyra elever och en lärare om vardagen i ett litet gymnasium utanför Ring III.
Header

Skolan slut, sommaren börjar

04.06.2012 15:39 | Skriven av Jenny i Okategoriserade

På lördagen samlades alla skolans elever och lärare för att fira avslutningen som enligt tradition hölls i samband med studentdimissionen. Sittplatserna var självklart också fyllda av studenternas släkt och bekanta.

Då jag satt där och sjöng med i ”Den blomstertid” insåg jag att mitt första gymnasierår verkligen var slut. När jag tittade på alla studenter kunde jag inte låta bli att fundera över hur mina egna studentresultat kommer att se ut, eller vilken färgs klänning vill jag ha på mig på den stora dagen?

Programmet bestod av några tal, musik, stipendieutdelning och till sist studentdimissionen. Jag förundrades över alla de lyckade resultaten, det känns som vägen dit ännu är så långt borta. Men så småningom är det också min tur.

Som studenterna själv sa i sitt tal, tusen tack till alla lärare, elever och speciellt till vår rektor Jasse, skolans glöd som håller oss i gång. Hoppas jag kan vara lika glad och nöjd och över min gymnasietid som de här nyblivna studenterna.

 

 

Bloggen tar nu paus men vi hörs igen på hösten när skolan börjar. Ha en ljuvlig sommar!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

3 svar

  • Märtha says:

    Jaa-a, Jenny, när du slutar slutar jag också… Om man tänker två år bakåt i tiden så känns det som igår. Två år framåt känns inte precis som i morgon, men det går nog rätt så snabbt.

  • kerstin glader says:

    På första raden vid årets skolavslutning i Lovisa satt studenter årgång -62. För femtio år sedan var det Lovisa Svenska Samlyceums allra första studenter som satt där på sitt femtioårsjubileum. Aldrig trodde vi då att våra mössor skulle bli så gula som deras och vår hud så skrynklig, nu var det er tur att se på oss! Nästan hela vår klass var med. En av våra klasskamrater har dött och tre hade inte möjlighet att vara med men alla vi andra satt där. Det var en fantastisk upplevelse att ses efter så lång tid, den dagen kommer vi att minnas med glädje. Jag skulle vilja ge något av den glädjen till er! Det är inte så dumt att bli gammal fastän kroppen åldras. Hoppas ni skall få ses med samma glädje om femtio år! Det var också härligt att få se er frimodighet, en del saker har nog förändrats i skolan på femtio år.
    Kerstin Glader