Lovisa Gymnasium

Här bloggar fyra elever och en lärare om vardagen i ett litet gymnasium utanför Ring III.
Header

Helande Remont

19.05.2012 15.45 | Skriven av Christina Mickos i Okategoriserade - (en kommentar)

Lärarkollegiet samlades på fredagskvällen för att äta, umgås och gå på teater. Det var återigen en lyckad TYKY-grej! Med det här gänget har man aldrig tråkigt, och när man dessutom kröner gott sällskap med god mat, dryck och Svenska Teaterns både roliga och tankeväckande pjäs Remont, så lever man länge på det igen.

Igenkänningsfaktorn var hög gällande rollfigurerna i pjäsen. Självreflektiva som vi lärare är, så kände vi igen oss och berördes av det mänskliga och existentiella budskapet i pjäsen. Och igen imponerades man av de fina skådespelarinsatserna, som verkligen kommer till sin rätt på en liten och intim scen som Amosscenen. Rekommenderar varmt!

Livet går inte alltid som man har tänkt sig, det får man vara beredd på. Men det gäller att göra det bästa av läget och ta ansvar för det man gör, människan är sårbar. Budskapet i pjäsen blev för mej att vi har möjlighet att göra olika val, vad som är rätt eller fel är svårt att säga, men om man vill komma nära något som liknar lycka gäller det att värdesätta det man har, ha mod att förändras om det behövs, men framför allt att gilla läget när man väl bestämt sig. Att ta skurborsten i vacker hand och göra så gott man kan och förstå, att min lycka är mitt eget ansvar.