Lovisa Gymnasium

Här bloggar fyra elever och en lärare om vardagen i ett litet gymnasium utanför Ring III.
Header

Nu börjar det vara dags för niondeklassisternas rätt så avgörande beslut, nämligen hur de vill fortsätta sina studier efter grundskolan. För min egen del har det länge varit klart att jag vill gå i ett gymnasium som finns nära . Efter att ha gått tre år i LNH( Lovisanejdens högstadium) kändes det som om det skulle vara dags för nya utmaningar någon annanstans. Eftersom jag är bosatt mittemellan Lovisa och Borgå fanns Borgå gymnasium med som ett alternativ. Jag valde trots allt Lovisa gymnasium och har inte ångrat mitt beslut. Sedan första dagen i skolan har jag känt en stark känsla av gemenskap och fenomenet ”alla känner alla”  bidrar till den goda stämningen. Eftersom elevantalet är lågt har lärarna mer tid att ge personligt stöd till de studerande.

Det skulle vara viktigt att få hålla kvar vårt lilla mysiga gymnasium i de här tiderna då det mesta slås ihop till stora enheter. I vår skola är allt tryggt och nära.

Jag frågade några elever och en lärare vad de anser vara det bästa med Lovisa gymnasium. De svarade så här :

-Tillställningar som Gamlas dans och Penkis.  Skolan är hemtrevlig med en bra lärarkår. (abi, flicka)

-Lugn studiemiljö då elevantalet är lågt,  lärarna är bra och det är lätt att trivas. (nybörjare, pojke)

-Förhållandet mellan elev och lärare är närmare i en liten skola.  Det är en mysig liten plats där alla känner alla.  ( mellis, flicka)

-Jag har många bra vänner här,eftersom skolan är rätt liten är det enklare att skapa vänskapsrelationer. Lärarna bryr sig också om en. (flexare, flicka)

-Här finns mycket luft och utrymme. Klassrummen är utsmyckade och hemtrevliga.  I vår skola har vi en fin gemenskap och därför är det enklare att se individen. Det är inte så hög tröskel mellan elev och lärare. Det är ingen katastrof att vi inte har möjlighet att erbjuda så många fördjupade och tillämpade kurser. Därför väljer eleverna ju  lite av varje ämne, vilket betyder allmänbildning, inte specialisering.  (lärare)

 

 

(Bild tagen från Google)