Lovisa Gymnasium

Här bloggar fyra elever och en lärare om vardagen i ett litet gymnasium utanför Ring III.
Header

Lugnet under stormen

30.11.2012 16:09 | Skriven av Siri Kosonen i Okategoriserade

Tänkte först använda mej av rubriken ”Lugnet efter stormen” , men kom sedan på att det ju skulle bli totalt fel. Vi har ju faktiskt på riktigt storm här! Hemskt att gå till skolan när vägarna inte hunnit bli plogade ännu…
Vad jag egentligen vill komma fram till är att provveckan äntligen är över! Nu kan vi pusta ut då det sista provet är utgivet . I vår skola är ju provveckorna lite tyngre än hos andra, vi har nämligen vanliga lektioner OCH prov. Jag vet , det låter ju helt vansinnigt men det systemet fungerar bäst då det inte går bussar så ofta. För hur skoj är det att sitta i skolan tills klockan 16 då man egentligen skulle ha slutat vid 11. Skulle nog gärna ha  ett annorlunda system med mera läsledigt då det inte skulle vara problematiskt för mej , jag bor nära skolan. Men man måste ju tänka på andra också 🙂 . Så hoppas alla har överlevt proven och fått någorlunda bra resultat!

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

2 svar

  • Märtha says:

    Jag skulle ha gett en hel del för att ha fått GÅ till skolan idag, i stället för att köra bil 34 kilometer… Men efter att ha kämpat mig i motvind från gymnasiet till högstadiet konstaterade jag att det ändå är bättre att ratta en bil längs vägar där snön hade blås/blåsert bort.
    Lärare i andra skolor avundas oss vår provvecka, det gäller bara att inte ge läxor under den tid då det är prov. Om man jobbat under perioden är det ju ”bara” att repetera lite… Vet hur ”enkelt” det är ….

  • Maria Grandell says:

    I vår skola diskuterar vi som bäst en eventuell övergång från 60 minuters till 75 minuters lektioner. Det skulle betyda att vi i provveckan inte bara har prov utan också ett lektionspass. Vår lektionsfria provvecka är det bästa med det system vi har nu, det är både elever och lärare överens om. Det idealiska skulle vara om det gick att kombinera lektionsfri provvecka med 75 minuters lektioner.

    Jag uppskattar att ostörd få jobba med elevtexter och inte behöva undervisa däremellan.