Lovisa Gymnasium

Här bloggar fyra elever och en lärare om vardagen i ett litet gymnasium utanför Ring III.
Header

Sommarjobb?

02.03.2012 17:28 | Skriven av Siri Kosonen i Okategoriserade

Min vän Benjamin tipsade mej om att skriv ett inlägg om sommarjobb och pressen på att hitta ett före alla andra, vilket jag tyckte att var ett utmärkt ämne så här på vårvintern. Alla vill vi ju få lite extra klirr i kassan, och att själv kunna betala för vad man vill ha känns verkligen bra och vuxet på något sätt. Vad man spenderar sina fickpengar på är ju helt upp till en själv men ni förstår vad jag menar inte sant ?

Många av oss nybörjare har kanske inte jobbat så mycket tidigare somrar eftersom att de flesta av oss varit under 16 och många arbetsplatser helst anställer 16 år fyllda. Själv har jag haft turen att få jobb både sommaren 2010 och 2011 utan desto större problem. I år  verkar min tur ha vänt, jag har hittills sökt fem jobb och inte fått svar från ett enda ännu, usch vad jag hatar att vänta. Jobben jag sökt är delvis såna som jag själv ansåg som trevliga men också några ”för säkerhets skull”.

Jag har hört om många arbetsplatser som säger att de ska ta kontakt oberoende om man får jobbet eller ej, men aldrig hör av sej. Det har inte hänt mej, före nu. En av arbetsgivarna till ett jobb jag sökte  lovade ringa under sportlovsveckan ”no matter what the anwser was” men nix, jag har minsann inte hört från intervjuaren. Jag tycker att det absolut inte ska få vara så här, det hör till att meddela oberoende om man anställer den sökande eller inte. För det första är det jättesvårt att hitta jobb att söka till, och man vill ju inte söka i onödan heller.Men hur ska man veta ifall ingen hör av sig ?

(Bild från Google)

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

3 svar